Wie is?

Ronald Lubbers

‘De lucht uit mijn longen’ is een expositie van fotograaf Ronald Lubbers (1967 Lichtenvoorde) wonende in Giesbeek. Lubbers is fotograaf, filmer en mediamaker. Als zelfstandige produceert hij sinds 10 jaar dagelijks media voor MKB bedrijven. Sinds 2011 is hij actief als fotograaf en maakt foto’s voor bedrijven en reclamebureaus. In zijn studio heeft hij de laatste 2 jaar geëxperimenteerd met vloeistof fotografie. Deze experimenten zijn vooral gestoeld op wetenschappelijke principes. Hij heeft een techniek ontwikkeld voor het fotograferen van luchtbellen in vloeistof. Ronald is auto-didact.

In de avonduren maakt Ronald natuurfoto’s van Giesbeek en omgeving. Zijn facebookpagina Ronald Lubbers Photography heeft inmiddels een vaste schare volgers. Het eiland Giese Kop is een steeds terugkerend beeld. Sinds het ontstaan van dit eiland drie jaar geleden heeft Ronald in alle seizoenen en omstandigheden steeds dezelfde foto gemaakt. Het eiland Giese Kop hangt al bij verschillende bedrijven en particulieren aan de muur en is op groot formaat tijdens de expositie te zien.

Inspiratie voor de luchtbellen ontstond afgelopen twee jaar tijdens het herstel na jarenlange fysieke problemen en na een klaplong te hebben gehad. Met alle wandelingen rond Giesbeek voor herstel en oefeningen heeft hij niet alleen zijn longen flink getraind, maar ook oog gekregen voor bijzondere vormen.

Door de fixatie op lijf en gezondheid zagen de foto’s van luchtbellen er ineens niet meer zo willekeurig uit. Tussen de honderden foto’s zag Lubbers steeds vaker vormen van longen en andere lichaamsdelen. Het idee om er een serie van te maken was geboren. De foto’s van luchtbellen zijn nog niet eerder publiekelijk getoond. De expositie zal een unieke sfeer ademen en u meenemen naar het ontstaan van de foto’s . Tevens zijn films en animaties te zien die hij afgelopen jaren maakte in de omgeving van Giesbeek.

Op deze pagina ziet u tevens de inhoud van zijn facebook pagina’s van zijn bedrijf IJsselMedia en de natuurfoto’s die hij wekelijks maakt in Giesbeek en omgeving.

Update dec 2017: De expositie is zeer goed ontvangen en op alle dagen druk bezocht. In totaal is het zeven maal in diverse bladen gepubliceerd. Inmiddels hangen er meer dan vijftig grote fotowerken bij bedrijven of mensen thuis. In 2018 wordt het werk op verschillende plaatsen geëxposeerd. Check de pagina exposities.

 

Contactgegevens:

email: ronald@ijsselmedia.net

tel: 06-20371343

Ronald’s bedrijf IJsselMedia

 

 

 

error: Content is protected !!